Metallvärden i Sverige AB: Grängesberg Exploration Holding AB slutför förvärvet av Grängesberg Exploration AB

3 december 2020

Grängesberg Exploration Holding AB:s (publ) (tidigare Metallvärden i Sverige AB) (”Bolaget”) förvärv av Grängesberg Exploration AB slutfördes igår kväll, 2 december 2020. Grängesberg Exploration AB tillsammans med det helägda dotterbolaget Dannemora Koncern AB är nu helägda av Bolaget och utgör en hörnsten i den framtida utvecklingen av Bolagets verksamhet.

Den 30 september 2020 offentliggjorde Bolaget att ett aktieöverlåtelseavtal hade ingåtts med samtliga aktieägare i Grängesberg Exploration AB. Avtalet godkändes av den extra bolagsstämman den 5 november 2020, vilket pressmeddelades samma dag. Villkoren för förvärvet är nu uppfyllda, med undantag för villkoret att Nordic Growth Market skulle godkänna Bolaget i den förestående omnoteringsprocessen, vilket har eftergivits. Transaktionen mellan Bolaget och Grängesberg Exploration AB innebärande att Bolaget förvärvar Grängesberg Exploration AB och erlägger en köpeskilling bestående av 1 500  000 000 aktier i Bolaget slutfördes under kvällen den 2 december 2020. Aktierna som utgör köpeskillingen är registrerade hos Bolagsverket, innebärande att antalet aktier i bolaget därmed totalt uppgår till 1 879 601 687 stycken.

Förväntade effekter av sammanslagningen – verksamheten framåt

Förvärvet av Grängesberg Exploration AB utgör ett viktigt led i Bolagets framtida utveckling. Grängesberg Exploration AB med det helägda dotterbolaget Dannemora Koncern AB utvecklar återvinnings- och mineralprojekt. Med den nya, förstärkta verksamheten avser Bolaget driva dels projektet rörande utvinning av apatit vid den tidigare järnmalmsgruvan i Grängesberg, i Ludvika kommun, dels utreda förutsättningarna för att återstarta Dannemora järnmalmsgruva i Östhammars kommun, såsom redogjordes för i pressmeddelandet som offentliggjordes av Bolaget den 30 september, avseende avtalet mellan Bolaget och Grängesberg Exploration AB.