DELÅRSRAPPORT FÖR FÖRSTA KVARTALET 2011

28 april 2011
Perioden januari – mars 2011

* Omsättningen för koncernen uppgick till 14,8 mkr. All omsättning kan hänföras till de nyförvärvade verksamheterna inom Metallvärdengruppen.
* Resultatet (före avskrivningar och finansiella kostnader) för den operativa verksamheten (Metallvärdengruppen), inklusive andel av Eurovironment, genererade ett positivt resultat på 92 tkr.
* Avyttring av tillgångar i tidigare Kilsta Metallvärden har fortsatt – endast smärre tillgångar har avyttrats under perioden och gett ett positivt resultat på 183 tkr.
* Sammanlagt visar koncernen en omsättning på 14,8 mkr samt ett resultat, efter uppskjuten skattefordran, på – 1,5 mkr
* Koncernen uppstod i och med sammanslagningen i oktober 2010. Därför finns inga jämförelsetal för koncernen för första kvartalet.

Marknadsförutsättningar

Metallvärden i Lesjöfors AB

Verksamheten vid bolagets omsmältningsanläggning för aluminium i Lesjöfors har i stort utvecklats enligt plan. Efterfrågan på slutprodukten (dabs) är god och gynnas av en stigande stålproduktion.

Råvaruförsörjning har under perioden varit problematisk bland annat orsakad av bristande likviditet inom koncernen.

Sala Bly AB

Sala Bly har under perioden haft god orderingång och uppvisar också ett kvartalsresultat som är det högsta någonsin för bolaget. Produktiviteten fortsätter att förbättras.

Efterfrågan på bolagets produkter är fortsatt god.

Metallvärden AB

Metallvärdens handelsverksamhet har inte utvecklats som planerats – orsaken är att bristande likviditet i koncernen minskar möjligheterna att kunna finansiera transaktioner.

Eurovironment AB (intresseföretag)

Efterfrågan på bolagets tjänster har ökat kraftigt under perioden jämfört med tidigare år. Bolaget investerar för närvarande i en utbyggnad av sin produktionsanläggning i Enköping med syfte att kunna möta den ökande efterfrågan.

                                             

Väsentliga händelser efter rapportperiodens utgång

  • 9 % av aktierna i Eurovironment AB har avyttrats till bolagets management. Kilsta Metallvärdens ägarandel uppgår efter avyttringen till 45,5 %.
  • Förhandlingar om ytterligare förvärv pågår – förhandlingarna har försenats något, vilket innebär att styrelsen beslutat dra tillbaka förslaget om riktad emission vid kommande årsstämma.

 

Årsstämma

  • Årsstämma kommer att hållas torsdagen den 28 april kl. 14.00
  • Huvudsakliga beslutspunkter (utöver sedvanliga årsstämmobeslut)
    • Ändring av bolagets firma till Metallvärden AB (publ.)
    • Omvänd split 100:1
    • Ändring av bolagsordningen
  • Årsredovisning och övriga handlingar finns publicerade på bolagets hemsida www.kilstametall.se

 

 

VDs kommentar

Sammanslagning av tidigare Kilsta Metall och Metallvärdengruppen har under första kvartalet fortsatt enligt beslutad plan.

Den operativa verksamheten har utvecklats väl och gynnas av en allt starkare industrikonjunktur. Koncernens brist på rörelsekapital, vilken i sin tur har sitt ursprung i att tillgångar i tidigare Kilsta Metall inte kunnat avvecklas i den takt som planerats, har dock medfört begränsningar i aluminiumproduktionen och handelsverksamheten.

Sedan en tid pågår förhandlingar om ytterligare förvärv som kommer att komplettera nuvarande bolagsstruktur och väsentligt öka koncernens intjäningsförmåga. Förhandlingarna har dragit ut något på tiden och kommer inte att komma upp till beslut på kommande årsstämma.

 

Björn Grufman

 

Övrig information

Bolagsstruktur

  • De under 2010 förvärvade verksamheterna består av M.V.  Metallvärden AB, Metallvärden i Lesjöfors AB, Sala Bly AB samt 45,5 % av Eurovironment AB (Eurovironment konsolideras inte i koncernen).

 

Kalender för finansiell information

  • Årsstämma                   28 april 2011
  • Rapport kv. 2               26 augusti 2011
  • Rapport kv. 3               28 oktober

 

 

För ytterligare information kontakta

Björn Grufman

VD

Tel: 08 – 440 84 60

 

(För fullständig rapport, inklusive tabeller, se bifogad fil)